In het kort

Bitcoin heeft een kandelaar met een vallende ster gemaakt.

De wekelijkse en dagelijkse technische indicatoren zijn nog steeds bullish.

BTC volgt een oplopende ondersteuningslijn.

De Bitcoin (BTC) prijs bleef vorige week stijgen en bereikte een nieuwe recordhoogte van $28.422 op 27 december.

Korte termijn metingen suggereren dat een top nog niet is bereikt en dat er nog een opwaartse beweging zou kunnen plaatsvinden.

Nieuwe Bitcoin High creëert Shooting Star

De prijs van BTC zette zijn stijging tijdens de week van 21-27 Dec voort, die nog een nieuwe hoogte van $28.422 op 27 Dec. bereikt.

Ondanks een relatief lange bovenste lont ziet de wekelijkse kandelaar er nog steeds bullish uit.

Bovendien vertonen de technische indicatoren nog geen zwakte, wat suggereert dat de trend nog steeds bullish is.

BTC Wekelijks Technisch

De daggrafiek toont de eerste tekenen van zwakte, zichtbaar in de vorm van een kandelaar met vallende sterren die op 27 december werd gecreëerd. De kandelaar werd ook gecombineerd met een bearish divergentie in de RSI.

Echter, zowel de MACD als de Stochastische oscillator zijn nog steeds bullish en zouden de opwaartse beweging kunnen voortzetten.

BTC Dagelijks

Toekomstige BTC-beweging

De zes uur durende grafiek voor BTC toont de eerste duidelijke tekenen van zwakte in de vorm van een bearish divergentie in zowel de RSI als de MACD.

Het toont echter ook aan dat BTC sinds 10 dec. een stijgende steunlijn volgt, die momenteel in de buurt van $25.000 ligt.

Zolang BTC boven deze steunlijn handelt, wordt verwacht dat het hoger zal blijven gaan.

BTC Oplopende ondersteuning

De 30-minuten grafiek laat zien dat BTC is uitgebroken uit een dalende weerstandslijn, die kwam na een neerwaartse beweging die er volledig correctief uitzag (rood gemarkeerd).

Als BTC in staat is om boven het huidige weerstandsgebied (0.618 Fib retracement) uit te komen, wordt verwacht dat het weer een doorbraakpoging zal doen en mogelijk een nieuwe recordhoogte zal bereiken.

Omgekeerd zou het verlies van het kleine $26.000 steungebied BTC terug kunnen brengen naar de stijgende steunlijn bij $25.000.

BTC Breakout

Conclusie

Van Bitcoin wordt verwacht dat hij een nieuwe breakout-poging doet en mogelijk een nieuw hoogtepunt bereikt. Een daling tot onder de $26.000 zou een aanzienlijke daling kunnen veroorzaken.