• Bitcoin is bezig met een langzame en gestage slijpbeurt terug naar de top van een korte termijn wig.
  • De situatie van Bitcoin is grotendeels gestagneerd door de onzekere positie van Bitcoin te midden van bredere geopolitieke gebeurtenissen.
  • Uniswap speelt zijn beste inzet voor winst in de komende dagen en weken.

Bitcoin blijft gestaag vooruitgang boeken in de richting van de trendlijn waarvan het vijf dagen geleden afwees, met slanke plukken onder de alts. Echter, met de U.S. Dollar Index op zoek naar een nieuwe run in de komende dagen en weken, lijkt het erop dat Uniswap-munten de beste inzet van een handelaar voor de nabije toekomst zouden kunnen zijn.

Bitcoin nadert twee sentimentele tests

Sinds de daling tot $10.373 vorige week, heeft Bitcoin langzaam teruggeruild naar $10.650, waardoor de hoge en lage waarden in een teken van korte termijn kracht werden gezet en zich in een wig hebben gestort:

bitcoin price 1

Een voortzetting van dit patroon zal het de top van deze wig binnen 48 uur of zo zien naderen, wat de volgende test van zijn kracht zal vertegenwoordigen. Een afwijzing zou niet rampzalig zijn voor Bitcoin, hoewel het waarschijnlijk een terugkeer naar de ondersteunende trendlijn zou betekenen voordat het opnieuw wordt geprobeerd. Het is van cruciaal belang om boven de trendlijn van 2018 te blijven om ervoor te zorgen dat het totaalbeeld bullish blijft, wat het geval is tot aan het $9.400-gebied.

Een breuk boven deze trendlijn zou natuurlijk goed nieuws zijn, maar zou direct leiden tot een andere downtrend die begon op 17 augustus, toen Bitcoin de top bereikte met ongeveer $12.500:

bitcoin price 2

Een pauze en houd deze trendlijn vast en de weg is vrij om de 12.000 dollar barrière te testen.

Dollar naar Wreck Recovery?

Een deel van de reden waarom Bitcoin zich zo goed heeft kunnen herstellen is dat de Amerikaanse Dollar Index tijdelijk is vastgelopen, hoewel dit, zoals we kunnen zien, slechts een korte termijn uitstel zou kunnen zijn:

dollar index

De DXY heeft duidelijk weerstand omgezet in steun en lijkt zich te stabiliseren voor een voortzetting van de uptrend deze week. Zoals we weten, zou dit zeer waarschijnlijk een negatief effect hebben op Bitcoin, waardoor het herstel mogelijk weken of zelfs maanden wordt vertraagd, afhankelijk van het moment dat het hoogtepunt bereikt wordt.

Uniswap Nog steeds de place to be voor Alt-handelaren

De altmarkt heeft ook te lijden onder de onzekerheid van Bitcoin, met slechts enkele spelers zoals CEL, ZIL en XRP die de moeite waard zijn. Uniswap-munten gaan echter beter, met spelers als NYAN, DNYAN, HIPPO en DARK die serieuze vooruitgang boeken.

Zolang Bitcoin onzeker blijft, zal ook de grote en mid-cap altmarkt dat doen, waardoor low caps en Uniswap de enige plaats is waar handelaren nu zoiets als substantiële winsten kunnen maken.

Het alt-seizoen lijkt al lang geleden.